Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Tarot - ezotéria képes leírás - Ezotéria.tlap.hu
részletek »

Tarot - ezotéria - Ezotéria.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ezoteria.tlap.hu » Tarot - ezotéria
Keresés
Találatok száma - 5 db
5 dolog, amiben a tarot segít neked!

5 dolog, amiben a tarot segít neked!

Nagyon sokan a tarot kártyát még mindig a jóslás eszközének tartják számon, pedig ennél sokkal több. Természetesen kérhetünk a tarot kártyától is bepillantást jövőnkbe, de nem ez a fő célunk vele. Hiszen a jövőnket a jelen gondolkodásunk, jelen érzelmeink, jelen cselekedeteink határozzák meg. Csupán egy közmondás erre vonatkozóan: Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát! Ezért fontos, hogy felkutassuk, és helyreállítsuk a jelen problémáit. Ehhez viszont a múltba kell utazást tennünk, nem pedig a jövőbe. Sokszor bizony fájdalmas visszatérni egy-egy régi eseményhez, és szembenézni az ott keletkezett problémával, de ezek kitisztázása, elengedése nélkül nehéz a szép jövőbe nézni. Már az ősi civilizációkban is használták a tarot kártyát, mint egy önismereti, beavatási eszközt. Ez azonban akkor még csak a kiváltságosok része lehetett. Miután elkezdték üldözni ezt a tudási formát, mesterei szertartásokba zárták, és így adták tovább titkukat. A tarot kártya ismételt felbukkanásakor a köztudatban már, mint a cigány jósasszonyok eszközeként volt ismert. Így az emberek többsége ma még mindig - akár lenézően is -, mint a jóslás eszközeként tartják számon a tarot kártyát. Ezen a szemléletmódon szeretnék változtatni többek között most ezen a módon is, hogy bemutatok pár témakört, melyeket megvizsgálhatunk az általam is használt, és tanított Szimbolikus Szellemi Piramis Tarot rendszerével.

A tarot és a szerelem

A tarot és a szerelem

Az emberek előszeretettel kutatják a jövőt, szeretnék előre tudni, hogy mi vár rájuk. Elsősorban párkapcsolati problémákkal fordulnak a tarot-hoz, de vajon milyen kérdéseket érdemes feltenni az univerzumnak? Jó kérdések: Hogyan alakul a kapcsolatom X. Y.-nal? - Erre a kérdésre szinte tökéletes választ ad a tarot. Pontosan levezeti, hogy milyen változások várhatók a jövőben, lesznek-e hullámvölgyek a kapcsolatban. Arra is rámutathat, ha egy harmadik személy belekeveredik a képbe, vagy ha valamiért eltávolodunk a szeretett embertől. Kialakulóban levő kapcsolatnál is érdemes ezzel a kérdéssel kezdeni, hiszen kiderülhet, ha valami nem stimmel.

A tarot titkai

A tarot titkai

Izgalmas társasjáték, jövendölés, művészet, ősi szimbólumok - mindez egyszerre kíséri a tarot kártya történetét! A különös szimbolikát hordozó tarot kártyának már az eredete is titokzatos. Még senki sem tárta fel, hogyan született a 78 lapból álló, jóslásra és játékra egyaránt alkalmas kártyacsomag. Van, aki úgy véli, a 15. századi Észak-Itáliában alakult ki egyszerű kártyacsomagként, míg mások inkább Keletről származtatják, és a cigány jövendőmondókat, az egyiptomi mamlukokat és a mór hódítókat nevezik meg terjesztőjeként. Az első írásos feljegyzés a kártya létezéséről 1390-ből, illetve 1442-ből származik, a legrégebbi ránk maradt csomagot pedig Bonifacio Bembo (1447-1477) tervezte a Visconti vagy a Sforza családnak. A játék első leírását az erős itáliai gyökerek ellenére 1659-ben, Franciaországban vetették papírra. A kártya figuráinak, jelképeinek, filozófiájának eredete mellett újabb rejtély, hogyan került kapcsolatba a jóslással. Egy biztos, egy svájci protestáns lelkész és szabadkőműves, Antoine Court de Gébelin (1725-1784) szentül hitte, hogy a tarot lapjai ősi ezoterikus misztériumokra utalnak. Elképzelése pillanatok alatt elterjedt Európában és Észak-Amerikában, amiben az Arany hajnal-rend és William Butler Yeats ír költő is komoly szerepet játszott.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Kártyajátékból sorselemzés

Kártyajátékból sorselemzés

A Tarot kártya a mai játékkártyák őséből fejlődött ki. A történelem során szórakozásból szinte tudományos irányzattá nőtte ki magát, jelenleg korunk egyik legismertebb spirituális jelensége a Tarot kártyavetés. Most megismerhetjük történetét és alapjait. A Tarot mai formájában 78 lapból áll: 22 Nagy Arkánumból és 56 Kis Arkánumból. Az arkánum szó titkot jelent. Így aztán senkit nem lephet meg, hogy magának a Tartot kártyának az eredet is titokzatos homály lengi körül. Bár sokan vannak, akik a Tarot kártyát az ősi egyiptomi beavatottak és vagy a kabbalista titkos tanok szimbolikus gyűjteményének tartják. Az ősi Kínában már a 10-11. században is forgatták a kártyalapokat, de egyes történészek szerint Koreában és Japánban már a 9. században is volt a kártyához hasonló eszköz. A mameluk paklinak 52 lapja volt és ugyanazt a négy színt tartalmazta, mint az általunk ismert Tarot kártya, ezek a botok, a kelyhek, az érmék és a kardok. Minden színhez tíz szám tartozott, és egy király (/malik/), egy alkirály (/nā'ib malik),/ valamint egy alkirály-helyettes (/thānī nā'ib)/.

Pillants a jövőbe

Pillants a jövőbe

A kártyáról többnyire a különböző szerencsejátékok jutnak először az eszébe mindenkinek. Van azonban egy olyan pakli, amely jóval több egyszerű játéknál. A tarot (ejtsd: taró - a szerk.) összesen hetvennyolc lapból áll. Ezek két csoportra oszthatók: a Nagy Arkánum huszonkét kártyát foglal magába, amelyek egy-egy alakot vagy eseményt ábrázolnak. Ezeket egytől huszonegyig számozták meg, kivéve a Bolondot ábrázolót, ez ugyanis jelöletlen maradt, így gyakran a nullának tekintik a számsorban. A Kis Arkánum lapjait négy csoportba vagy színbe sorolták: Kardok, Kelyhek, Érmék és Botok, mint a francia (pikk, kőr, káró, treff) vagy a magyar (piros, zöld, makk, tök) kártyacsomagokban. Mindegyik színhez tizennégy kártya tartozik, tíz számozott, illetve a Király, a Királynő, a Lovag és az Apród. Míg a Nagy Arkánumok egyfajta léthelyzetet jelölnek, vagyis az adott probléma által okozott érzelmi vagy szellemi állapotot, addig a Kis Arkánumok az élet különböző területein bekövetkező eseményeket mutatják meg.

Tuti menü