Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Szakrális hagyományt felelevenítő programmal, a családoknak könnyed örömünneppel várja a látogatókat a Regionális Szent Iván hagyományőrző napon, június 23-án a Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum. - Ezotéria magazin
részletek »

Veszprémi Szent Iván éj: napkerék görgetés a városon át a négy évszakot idézve - Veszprém, 2012. június 23.

Ezotéria Tuti Magazin, mely átsegít a földi problémákon, segítséget ad ahhoz, hogy jobban megértsd magadat és másokat. Tanácsok, gyakorlatok, titkok, melyeket akár minden nap alkalmazhatsz a tudatos válaszhoz és úthoz.
Ezotéria magazin
Itt vagy: Ezotéria magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Veszprémi Szent Iván éj: napkerék görgetés a városon át a négy évszakot idézve - Veszprém, 2012. június 23.
Veszprémi Szent Iván éj: napkerék görgetés a városon át a négy évszakot idézve - Veszprém, 2012. június 23.
Szakrális hagyományt felelevenítő programmal, a családoknak könnyed örömünneppel várja a látogatókat a Regionális Szent Iván hagyományőrző napon, június 23-án a Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum.
Szombaton háromtól a múzeumkertben közösségi zenés irodalmi, játszó- és kézművesműhely nyílik, ahol tánc-, játék- és énektanítás, hangszerbemutató, fáklyakészítés a program.

A Látvány- és Tudástárban négy órától test- és körömfestés kezdődik Pető Attila herendi porcelánfestővel, 17 órakor A magyarok fénykultúrája címmel Limbacher Gábor néprajzkutató, megyei múzeumigazgató tart előadást.


A múzeum TudásTerében 19 órától Szent Iván-éj - A tűz éjszakája címmel kezdődik műsor (közreműködik Piroska Edina énekművész és Soós Brigitta gitárművész), melyben szenvedélyes olasz szerelmi dalok és áriák szerepelnek.

A Bakonyi Házban négy órától gasztronómiai programok fogadják az ínyenceket, lesz tüzes borok bemutatója a balatonfüredi Koczor Pincészettel, valamint langallósütés.
Hirdetés

A Laczkó Dezső Megyei Múzeumban háromkor nyílik meg a Fény, szín, mozgás című kiállítás.

Napnyugtakor kezdődik a rendezvény fő látványossága, a napkerékgördítés: fél kilenckor fáklyákkal a várba vonulnak, ahol meggyújtják a tűzkereket, és a történelmi belvároson át legördítik a múzeumig. A kerék megáll a Szent Mihály-székesegyháznál, ahol Szent Mihály emlékezetét, az őszi évnegyedet idézik fel, majd lángra lobbantják a Szent Iván-i Napkerék tüzét húsvét fényéből. A Szaléziánumnál a téli időszakot idézik meg, a városháza előtt a tavaszi szél előtt tisztelegnek, a múzeumnál pedig Szent Jánost kérik fel világítani.

Ezután megrakják a Szent Iván-i máglyát, majd Környei Alice és Róka Szabolcs koncertjével zárul a program.

Éjjel fél tizenkettőkor a Varázslatos porcelánvilágot bemutató tárlat vezetése kezdődik meg a Laczkó Dezső Veszprém Megyei Múzeum II. emeletén.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - veszprém, szent iván éj, napkerék
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-06-18 09:56:38
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü