Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Nyílt napon mutatja be az indiai kultúrát a nandafalvi hindu közösség szombaton délután a balástyai tanyavilágban található hindu templomban és környékén. - Ezotéria magazin
részletek »

Nandafalván ismét nyílt nap lesz szombaton: autentikus környezetben ismerheted meg az indiai kultúrát

Ezotéria Tuti Magazin, mely átsegít a földi problémákon, segítséget ad ahhoz, hogy jobban megértsd magadat és másokat. Tanácsok, gyakorlatok, titkok, melyeket akár minden nap alkalmazhatsz a tudatos válaszhoz és úthoz.
Ezotéria magazin
Itt vagy: Ezotéria magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Nandafalván ismét nyílt nap lesz szombaton: autentikus környezetben ismerheted meg az indiai kultúrát
Nandafalván ismét nyílt nap lesz szombaton: autentikus környezetben ismerheted meg az indiai kultúrát
Nyílt napon mutatja be az indiai kultúrát a nandafalvi hindu közösség szombaton délután a balástyai tanyavilágban található hindu templomban és környékén.
Az idei rendezvény érdekessége, hogy ez alkalommal szentelik fel a templom új mennyezeti freskóját. A rendezvény délután 4 órától a templom körüli szentélyparkban több helyszínen is zajlik.

A hindu közösség 19. alkalommal rendezi meg nyílt napját, amelynek keretében idén is kulturális eseményekkel és indiai kóstolóval várják a Nandafalvára látogatókat. Az est fénypontja a templom új mennyezeti freskójának felszentelése lesz.
Hirdetés

A július utolsó szombatjára eső rendezvényre érkező vendégek hiteles betekintést nyerhetnek az óind kultúra világába, a nandafalvi hindu közösség szellemi értékeibe.

Az idei nyílt nap is különleges kulturális csemegékkel várja az érdeklődőket. Délután 4 órától jógabemutató, hennafestés, valamint indiai örömzenélés és ételkóstoló szerepel a programok között. A nagyszínpadon este 6 órakor veszi kezdetét a nyílt nap hivatalos programja, majd este fél 8-kor felszentelik a hindu templom új, Krasznai Barbara festőművész által alkotott mennyezeti freskóját.

A nyílt napon zene rajongói a szitárt is megpendíthetik, s az indiai kétfenekű dobot, a mridangát, valamint a többi hangszert is kézbe vehetik. A rendezvény végén nyilvános hindu szertartást mutatnak be, de az érdeklődők az indiai bazárhangulatba is belekóstolhatnak. A hindu templomi zene mellett vegetárius büfé, hennafestés, reflexológiai bemutató és indiai butik is várja egész délután a vendégeket, de az érdeklődők megismerkedhetnek a natúr kozmetikumok házi készítésének titkaival, valamint a reformtáplálkozás történetével is.

Érintetlen természetben

A hindu templom Szegedtől 20 kilométerre, a balástyai tanyavilágban fekszik. A Balástyát Forráskúttal összekötő útról közelíthető meg. Az 5-ös autópályán a 146-os km-nél Forráskút irányába kell lekanyarodni. A negyvenhektárnyi érintetlen terület közepén álló templom és a körülötte elterülő szentélypark évről-évre több látogatót fogad.
- ÖS -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - nyílt nap, nandafalva, hindu, indiai kultúra
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-07-26 10:22:40
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü