Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Mindenki álmodik. Van, aki emlékezik rá és van, aki elfelejti, mire felébred. De az álmoknak nagy szerepük van életünkben. - Ezotéria magazin
részletek »

Figyelj az álmaidra - segíthetnek problémáid megoldásában

Ezotéria Tuti Magazin, mely átsegít a földi problémákon, segítséget ad ahhoz, hogy jobban megértsd magadat és másokat. Tanácsok, gyakorlatok, titkok, melyeket akár minden nap alkalmazhatsz a tudatos válaszhoz és úthoz.
Ezotéria magazin
Itt vagy: Ezotéria magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
Figyelj az álmaidra - segíthetnek problémáid megoldásában
Figyelj az álmaidra - segíthetnek problémáid megoldásában
Mindenki álmodik. Van, aki emlékezik rá és van, aki elfelejti, mire felébred. De az álmoknak nagy szerepük van életünkben.
"Álmodni jó, mert aki álmodik az él, és a holtak nem álmodnak." Krúdy Gyula

Hányszor éltük át félelmeinket, vágyainkat és vajon hányszor teljesültek be az álmaink? Hányszor gondoltunk arra, hogy ez valamikor már megtörtént velünk?

Álmaink során hangokat hallunk, különböző képek, gondolatok törnek elő, álmodhatunk színesben és fekete-fehérben. Érezhetünk illatokat, szagokat, beszélhetünk idegen nyelven és megjövendölhetjük a közeljövőt is.


Ha azt gondolják ez nem igaz, ki kell, hogy ábrándítsak mindenkit.

Életünk egyharmadát alvással töltjük. A szervezetnek szüksége van a nyugalomra, felfrissülésre, amit az alvás folyamata ad meg nekünk Mégis gyakran ébredünk rosszul, és fáradtabbnak érezzük magunkat, mint lefekvés előtt. Gyakran ébredünk riadtan és csatakosan arra gondolva, hogy szerencsére ez csak egy rossz álom volt. Aztán van, amikor az ébrenlét határán arra gondolunk, hogy bárcsak sose lenne vége, és még álmodnánk tovább.

Az álom folyamán végiggondoljuk a ránk váró nehéz feladatokat és szinte minden lehetőséggel eljátszunk. Sokszor olyan vágyak teljesülnek be, amiket ébren sem mertünk bevallani magunknak. Attól pedig, hogy elfojtjuk vágyainkat, azok még megvannak. Bennünk élnek és növekszenek, az álommal pedig megvalósulnak, utat törnek maguknak.
Hirdetés

Az álmok megfejtésével szinte minden kultúra foglalkozott. Arra azonban, hogy mi történik alvás közben, nem tudtak magyarázatot adni. Az ókori görögök szerint az istenek küldik az álmokat, és a jövőt lehet megismerni belőlük. Az egyiptomiak pedig elkészítették az első álmoskönyvet.

Rohanó, elanyagiasodott világban élünk. Egyre kevesebbet foglalkozunk önmagunkkal és talán ezért is érdemes odafigyelni az álmokra. Észre sem vesszük és egyik megterhelő helyzetből egy másik életveszélyes helyzetbe sodorjuk magunkat. Mindezt tudat alatt érzékeljük. Mivel nem tudjuk feldolgozni, és jellemzően gyorsan elfelejtjük ezeket az eseményeket, ezért szervezetünk számára nincs más megoldás, mint alvás közben feldolgozni a napi stressz helyzeteket. De sajnos erre már nem figyelünk eléggé. Pedig az álmok sokszor a megoldást is magukban hordozzák.

A mindennapi történéseket feldolgozó álmokat az éjszaka első felében álmodjuk, és az eltelt napot dolgozzák fel. Ekkor oldódnak a napi feszültségek és álmodjuk tovább a valós történéseket.

Az ismétlődő álmokat az éjszaka második felében álmodjuk, általában idegesítő álmok és nem értjük őket. Feldolgozatlan kérdésre utalnak.

A rémálmok traumára, félelemre épülnek. Gyakori rémálmokat álmodóknál érdemes odafigyelni, mert lelki betegségek is állhatnak a háttérben. A lelki bajokkal küzdők álmai nagyon gyakran színesek, míg az egészséges embereké fekete-fehér.

Összeütközést megjelenítő álmainkban elhibázott döntéseinkkel, rossz kimenetelű vitáinkkal, napi elszólásainkkal, rossz érzéseinkkel, megbántott indulatainkkal szembesülünk.

A problémakezelő álmok során a napi eseményeket álmodva felismerünk olyan megoldásokat, amik napközben nem jutottak eszünkbe, elkerülték figyelmünket vagy csak zavaró érzéseket okoztak.

A problémamegoldó álmok abban az esetben fordulnak elő, ha hosszú ideje küzdünk egy-egy feladat megoldásával, melyektől szinte aludni sem tudunk. Ilyenkor előfordulhat, hogy álmunkban jövünk rá a helyes megoldásra.

Figyeljünk oda álmainkra, jegyzeteljük le őket ébredés után és egy álmoskönyv segítségével hamar megoldhatjuk problémáinkat!
- aa -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - álom, álomfejtés, alvás, álmok, rémálmok
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-02-22 09:56:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü