Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Kínában idén január 23-án ünnepelték az Újévet vagy Holdújévet, amit náluk Tavaszünnepnek (kínaiul: Chunjie) neveznek. 2011 a Nyúl éve volt, ezt váltotta most le a Sárkány, melyet a keleti hitvilág - Ezotéria magazin
részletek »

A Sárkány éve 2012 - nem lesz a világ vége...

Ezotéria Tuti Magazin, mely átsegít a földi problémákon, segítséget ad ahhoz, hogy jobban megértsd magadat és másokat. Tanácsok, gyakorlatok, titkok, melyeket akár minden nap alkalmazhatsz a tudatos válaszhoz és úthoz.
Ezotéria magazin
Itt vagy: Ezotéria magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Sárkány éve 2012 - nem lesz a világ vége...
A Sárkány éve 2012 - nem lesz a világ vége...
Kínában idén január 23-án ünnepelték az Újévet vagy Holdújévet, amit náluk Tavaszünnepnek (kínaiul: Chunjie) neveznek. 2011 a Nyúl éve volt, ezt váltotta most le a Sárkány, melyet a keleti hitvilág hagyományosan a szerencsével, sikerrel azonosít. A kínai előrejelzések tehát épp ellentmondani látszanak a Maja naptár 2012-re felállított világvége-jóslatának.
Az új év kezdetét Kínában bonyolult számításokkal határozzák meg, így lehetséges az, hogy az ünnep időpontja évről évre változik, de mindig január 21. és február 21. közé esik. Kínában ez a leghosszabb ideig tartó ünnep, és sokszor az egyetlen alkalom a családoknak arra, hogy összegyűljenek. A 15 napos ünnep záróeseménye a hagyományos lampionfesztivál, amely a látványos, jelmezes oroszlántáncokról híres.


A kínai horoszkópjegyek

A kínai asztrológia 12 állatjegye évente váltja egymást. A nyugati asztrológiával szemben itt ugyanis nem a hónapokhoz, hanem az egyes évekhez rendelik hozzá az egyes csillagjegyeket, és persze az elnevezésük is más. Annyiban hasonlítanak viszont a nyugati horoszkópjegyekre, hogy ezek is az adott időszakban született emberek személyiségjegyeit, tulajdonságait hívatottak meghatározni elsődlegesen.

A 12 kínai horoszkópjegy sorrendben a következő: Sárkány, Kígyó, Ló, Birka, Majom, Kakas, Kutya, Disznó, Patkány, Ökör, Tigris, Nyúl. Mindegyikhez tartozik egy-egy meghatározó alapelem, égtáj, illetve szín is. Az öt kínai alapelem (Fa, Tűz, Föld, Fém, Víz) közül a Sárkányt a Vízzel társítják, így 2012 a Víz éve is egyben.
Hirdetés

Mit hoz a Sárkány 2012-ben?

A kínai asztrológia hagyományosan a Sárkány évét tartja a házasságok és a gyermekvállalás legkedvezőbb időszakának. A kínai kultúrában ugyanis a sárkány - szemben a nyugati mese- és mondavilág vérszomjas szörnyetegével - kultikus lény, a szerencse, valamint az intenzív erő szimbóluma.

A kínai asztrológusok úgy tartják, a Sárkány évében születnek a legszerencsésebb, legsikeresebb emberek, ezért sokan igyekeznek életük legfontosabb eseményeit erre a szerencsét hozó időszakra időzíteni. Mint, ahogyan ez a legutóbbi Sárkány évében, 2000-ben is megfigyelhető volt, különösen igaz ez a gyermekvállalás tekintetében, melynek száma rendszerint jelentősen megugrik ezekben az években.

Ha hihetünk az előrejelzéseknek a 2012-es esztendő jelentős változások elé állít bennünket. A Sárkány biztosítja az ehhez szükséges lelki erőt és energiát, amit tavaly, a Nyúl évében gyakran nélkülöznünk kellett.

A kínai jóslatok tehát nemcsak hogy világvégéről nem beszélnek, de egybehangzóan optimizmusra adnak okot. Szerintük ugyanis az idei év a boldogság, valamint az anyagi jólét ígéretét tartogatja számunkra, az előttünk álló változások tehát pozitív kimenetelűek lesznek!
- L.P. -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - Maja, jóslat, Sárkány éve, állatjegy, csillagjegy, 2012
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2012-02-15 11:29:37
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü