Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új generációnak azon kellene fáradoznia, hogy a 21. század a béke évszázada legyen. - Ezotéria magazin
részletek »

A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak

Ezotéria Tuti Magazin, mely átsegít a földi problémákon, segítséget ad ahhoz, hogy jobban megértsd magadat és másokat. Tanácsok, gyakorlatok, titkok, melyeket akár minden nap alkalmazhatsz a tudatos válaszhoz és úthoz.
Ezotéria magazin
Itt vagy: Ezotéria magazin » Hír olvasása
Oszd meg másokkal
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új generációnak azon kellene fáradoznia, hogy a 21. század a béke évszázada legyen.
"Az én évszázadom a számos boldog pillanat és számos siker ellenére lényegében olyan évszázad volt, amelyre az erőszak volt a jellemző" - emelte ki a dalai láma hétfőn Prágában, amikor felszólalt a Forum 2000 nevet viselő nemzetközi konferencián. Leszögezte: nemcsak emberek lemészárlása nyomta rá a bélyegét, de gyakori volt a csalás, a megfélemlítés és a korrupció is.

"A mai fiataloknak, a 21. század nemzedékének most átfogóan és hosszú távlatban kell gondolkodnia, olyan vízióban, amelyben hangsúlyosan megjelenik, ami a legfontosabb, azaz a közös érdek" - fejtette ki a tibeti vallási vezető. Ugyanakkor figyelmeztetett arra, hogy nem szabad eltúlozni a nemzetiségi, a vallási vagy a faji különbségeket. "Az emberek lényegében egyformák, a különbségek mellékesek" - tette hozzá.
Hirdetés

A dalai láma úgy vélte, a jobb világért való küzdelemben nem szabad csak az imánál maradni. "Az imádság nagyon fontos dolog az egyén számára, de a társadalom, a világ számára a tettek fontosabbak" - zárta eszmefuttatását a dalai láma.

A Forum 2000 konferenciát Václav Havel egykori cseh köztársasági elnök alapította 16 éve mint nemzetközileg ismert és elismert személyiségek eszmecseréjének fórumát. A dalai láma legutóbb két éve vett részt a fórumon, s röviden az akkor már súlyos beteg Havellel is találkozott.

A fórum meghívottjai kerekasztal-beszélgetéseken vesznek részt különböző témákban.
- MTI -
Szólj hozzá a cikkhez
FIGYELEM! A cikk felhasználása, utánközlése kizárólag a tlap szerkesztő engedélyével lehetséges! Kérek engedélyt
Címkék - dalai láma, prága, imádság, tettek, fórum
Nyomtatás
Oldalajánló
Vissza a hírekhez
Szólj hozzá
- 2013-09-17 09:54:58
Szólj hozzá a cikkhez

Új hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned oldalunkra.

Bejelentkezés
Regisztráció
Eddigi hozzászólások
Még nem érkezett hozzászólás a cikkhez
Tuti menü