Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Ezotéria linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Ezotéria képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: ezoteria.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 143 db
2010 - a jósnő szerint

2010 - a jósnő szerint

Pötyi, a népszerű jósnő törzsvendégeinek és barátnőinek vetette ki egy délután, mit ígér az éter 2010-re. A banyabulizók a kártya mellett egymást is kikérdezték a valóságon túliakban szerzett tapasztalataikról. - Jó a hatodik érzékem, sok mindent megérzek. Ezek lehetnének véletlenek, de ennyi bevált sugallat már kicsit túlzás - mondja Karda Bea (59) énekesnő. - Érdekel a jóslás. Egy Kiskegyed-cikkben olvastam Pötyiről. Megkerestem. Akkor, nyár elején indultam el egy kereső magánéleti úton, és kíváncsi voltam, hogy mit mutat a kártya, miként alakul majd az éltem. Ez csak kíváncsiság, játék, nem eszerint élem az éltemet. Viszont Pötyi kétségtelenül belelát a lényegbe, erre született, mint én az éneklésre. Olasz származású édesapámtól örökölhettem vidámságomat, cserfességemet, hamar azonos hullámhosszra kerültem a szintén nyitott Pötyivel. Kártyája megmutatta, hogy éppen négy éve majdnem meghaltam, mikor hátulról belém szállt egy autó. Azt is rögtön kivetette, hogy a vibráló, bulizós énem mellett létezik a világot nagyon is komolyan vevő, mindenkiért felelősséget érző másik énem is. A lányom Angliában tanul, dolgozik, nehezen viselem a hiányát, próbálom elengedni végre.

2010: Év és dátum a számmisztika tükrében

2010: Év és dátum a számmisztika tükrében

2010 nem csak egy év, energiákkal, rezgésekkel, hanem maga a dátum, a szám is hordoz egy erőt, egy a történelemben soha meg nem ismételhető energia-kombinációt. A Merkúr évében járunk, mit rejt nekünk a bűvös kettő, nulla, egy, nulla sorozat? 2010= 2+1=3 azaz a Merkúr száma ( a numerológiában a számok mindig egy-egy bolygót jelölnek). a 2-es a Hold száma: a nő, a feleség, a befogadás, elfogadás, együttmüködés. az érzelmek, a segítés,a befolyásolhatóság, intuiciók. Az asztrológiában a Rák megfelelője. A nő feladata az érzelmi támogatás, a család, az összetartás, a háttér kiszolgálása, biztosítása. A fa törzse, gyökere, a mellette levő 0 felerősíti a 2-es szám hatását.

5 dolog, amiben a tarot segít neked!

5 dolog, amiben a tarot segít neked!

Nagyon sokan a tarot kártyát még mindig a jóslás eszközének tartják számon, pedig ennél sokkal több. Természetesen kérhetünk a tarot kártyától is bepillantást jövőnkbe, de nem ez a fő célunk vele. Hiszen a jövőnket a jelen gondolkodásunk, jelen érzelmeink, jelen cselekedeteink határozzák meg. Csupán egy közmondás erre vonatkozóan: Ki mint veti ágyát, úgy alussza álmát! Ezért fontos, hogy felkutassuk, és helyreállítsuk a jelen problémáit. Ehhez viszont a múltba kell utazást tennünk, nem pedig a jövőbe. Sokszor bizony fájdalmas visszatérni egy-egy régi eseményhez, és szembenézni az ott keletkezett problémával, de ezek kitisztázása, elengedése nélkül nehéz a szép jövőbe nézni. Már az ősi civilizációkban is használták a tarot kártyát, mint egy önismereti, beavatási eszközt. Ez azonban akkor még csak a kiváltságosok része lehetett. Miután elkezdték üldözni ezt a tudási formát, mesterei szertartásokba zárták, és így adták tovább titkukat. A tarot kártya ismételt felbukkanásakor a köztudatban már, mint a cigány jósasszonyok eszközeként volt ismert. Így az emberek többsége ma még mindig - akár lenézően is -, mint a jóslás eszközeként tartják számon a tarot kártyát. Ezen a szemléletmódon szeretnék változtatni többek között most ezen a módon is, hogy bemutatok pár témakört, melyeket megvizsgálhatunk az általam is használt, és tanított Szimbolikus Szellemi Piramis Tarot rendszerével.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
7 tipp a jó memóriáért

7 tipp a jó memóriáért

Az agy úgy viselkedik, mint az izom. Akkor működik jól, ha rendszeresen használjuk. Dr. Domján László agykontrolloktató segítségével néhány remek elmetornáztató módszert gyűjtöttünk össze. 1. Váltott tempóval A testmozgások közül legjobban az intervallumos jelleggel végzett sportok javítják a memóriát - mondja dr. Domján László. - Vagyis azok, amelyeknél az alacsony és a magas intenzitást váltogatjuk. Akár sétálunk, akár futunk, ha fél-egy perces gyors szakaszok után ugyanilyen hosszú pihenőket iktatunk be, nemcsak a szívünket edzhetjük optimálisan, hanem az agyunkat is. 2. Hagyatkozz az érzelmeidre! Az érzelmeknek kulcsszerepük van az emlékezésben, ezért ha valamit jól meg akarunk jegyezni, erős emóciókat kell hozzá társítani - ajánlja a szakértő. - Ha gyenge az arcmemóriád, keress egy olyan ismerőst, akire az újonnan bemutatott személy hasonlít, és akit nagyon szeretsz, vagy épp negatív élményeid fűződnek hozzá. Könnyebben fogsz emlékezni a nevére.

7:7:7 A kvantumfény, az univerzális mágia...

7:7:7 A kvantumfény, az univerzális mágia...

7:7:7 A kvantumfény, az univerzális mágia, csodák és manifesztáció galaktikus lehorgonyzása - Michelle Eloff közvetítése révén. Kérjük, vedd figyelembe, hogy ennek az információnak az elolvasása hatással lesz rád. Energetikailag összekapcsolódsz a csatornázott lénnyel, és ez hasonló folyamatot indít el benned is. Ez nem teljesen ugyanaz, mintha ott lennél a csatornázott Mester jelenlétében, ugyanakkor a hatása éppen annyira erőteljes. Ne aggódj a channeling résztvevőinek megadott időpontokkal kapcsolatban. Te is hasonló utat jársz majd be isteni tervednek, időzítésednek és célodnak megfelelően. Kuthumi vagyok, a bölcsesség és a szeretet sugarain keresztül jövök el hozzátok, hogy üdvözöljelek benneteket ez alkalommal, és elhozzam számotokra az átalakulás, az integráció, az egyensúly és az igazság áldásait. Üdvözöllek benneteket szeretteim! Üdvözlet Kuthumi nagyúr! Nagy örömmel és boldogsággal a szívünkben gyűltünk ma össze veletek, miközben szilárdan tartunk benneteket Krisztus szívében, és biztonságban Isten tenyerén. Szeretteim, a mai összejövetel nem csupán bolygó szinten bír óriási jelentőséggel, valójában kozmikus jelentőségű és kozmikus szinten ünneplik. Ez a bizonyos energetikai képződmény létrehozott egy geometriai rezgést, ami egy új frekvenciát aktivál minden szerves élet szervezetében. Ez a frekvencia mágnesesen magához vonzza egy teljesen új foton vibráció...

A Beavatás

A Beavatás

A beavatás legmagasabb foka a szellemi iskolázásnak, amelyről még írásban lehet olyan utalásokat adni, amik általánosan megérthetők. Mindarról ami e fölött van, a közlések nehezen megérthetők. Azonban ehhez is mindenki utat talál, aki az előkészületen, megvilágosodáson és az alacsonyabb titkokig történő beavatáson áthatolt. A tudást és képességet, amik valakinek osztályrészéül jutnak a beavatás révén, utóbbi nélkül igen távoli jövőben - sok megtestesülés után - egész más úton és teljesen más alakban szerezhetné csak meg. Aki ma megy át a beavatáson, olyat tapasztal, amit csak jóval később, teljesen más körülmények között tapasztalna.

A cigánykártya lapjainak jelentése

A cigánykártya lapjainak jelentése

A cigánykártya lapjait nem elég a rájuk írt szavak összeolvasásával használni. Minden kártyának saját jelentésköre van. Ezeket a jelentéseket a többi lappal analógiában célszerű figyelni. Kezdetnek egy kérdésre egy lapot érdemes húzni, s később érdemes a kérdés feltevése után árnyalni annak jelentését, ha szükséges. Kezdők egy lapos húzásokkal kezdjenek. Tegyék fel minél pontosabban a kérdésüket - a kérdést ne árnyalják 2-3 lapnál többel, ne kérdezősködjenek tovább. Értelmezzék először a kapott válaszokat. Haladók pedig bátran használhatnak kirakásokat, ha már értik a lapok összefüggéseit. Ez az egész olyan, mint az ABC megismerése - a betűk ismerete nem tesz akadémikussá, de lehetővé teszi hogy olvass, s a tudásoddal kár akadémikussá is válhatsz. Az egész az olvasás megtanulásával kezdődik - s ez a lapok értelmezésének iskolája.

A feng shui módszerei

A feng shui módszerei

Szilvásy Judit szakértő a "tér pszichológiájának" rejtelmeiről mesélt. A Feng Shui főként a közvetlen környezetünk, a miliőnk elrendezésével foglalkozó ősi kínai fogalom, de mára szinte külön tudományággá nőtte ki magát, mellyel állítólag úgy tudjuk elrendezni például a lakásunkat, hogy azzal a különféle energiákat, hangulatunkat, de az élet különböző területeit is befolyásolhatjuk. A tér pontos elosztásához már pontos műszer is létezik, melyet Szilvásy Judit szakértő mutatott be a Cool Live-ban. A Feng Shui Akadémia vezetője elárulta, hogy ezzel a "titkos" eszközzel pontosan be lehet mérni azt, hogy a szobánkban miképp kell kialakítani a belső teret.

A gyermeki lélek üzenete

A gyermeki lélek üzenete

Sokan nem tulajdonítanak nagy jelentőséget a gyerekrajzoknak, csak megnézik, majd félreteszik. Pedig érdemes rájuk odafigyelni, hiszen ezek az önmagát még nehezen kifejezni tudó kisgyermek lelkének üzenetei. Az ember kicsiny gyerekként nehezen igazodik el a világban, fogódzkodókat keres, hogy ne tévedjen el. Eszközöket, hogy kifejezze magát, erre használja a kívülállóknak sok esetben csak ákombákomnak tűnő saját alkotásait.

Hirdetés
A Jóság Tava - Magyarországi Reiki Egyesület

A Jóság Tava - Magyarországi Reiki Egyesület

A Reiki egy összetett japán szó, jelentése: Rei - egyetemes, Ki - életerő energia. A Reiki ősi tibeti gyógymód. Lényege, hogy a Világegyetem gyógyító energiáit magunkon keresztül átengedve közvetítjük a kezünkkel egy másik élőlénynek vagy saját magunknak, közvetlenül vagy a távolba. Valamennyien ezzel az Egyetemes Életerővel születünk, mivel ez maga az Élet energiája. A behangolás a személyes energiaáramlásunk megnyitását és finom ráhangolását jelenti a kozmikus energiára egy ősi tibeti jelrendszeren keresztül. Ezzel egy tudatalatti értelmi, érzelmi, fizikai és szellemi tisztulás indul meg. Nyitottabbá válunk a saját magasabbrendű énünk felé. Fokozódik a természetes tehetség és kreativitás. A változás erőfeszítés nélküli folyamattá válik, ahogy a tudatalatti korlátok, blokkok kezdenek felszabadulni. Dr. Mikao Usui japán teológia professzor a XIX. sz. végén életét tette arra, hogy megtalálja, miként gyógyította meg Jézus a betegeket. Rendszerét ma Reiki Usui Shiki Ryoho, azaz Univerzális Kozmikus Életenergia Usui-féle Természetes Módszereként ismerjük.

A kismamajóga segít felkészülni a szülésre

A kismamajóga segít felkészülni a szülésre

A kismamajóga órán a test és a lélek megmozgatásával, vajúdássegítő légzőgyakorlatokkal készítik fel a kismamát a szülésre, de a jóga enyhíti a terhességgel járó tüneteket: székrekedést, vizesedést, gyomorégést és egyéb panaszokat is. Az órákon a kismamák megosztják társaikkal terhességgel kapcsolatos problémáikat és segítenek egymásnak, meséli a jógaoktató. Testi-lelki mozgás - A jóga, a testet és lelket egyaránt megmozgatja: fizikai gyakorlatok, légzőgyakorlatok és relaxációs technikák együttes gyakorlásával teremt egyensúlyt és testi-lelki harmóniát, mondta el a Porontynak Tuboly-Bakács Veronika kismamajóga-oktató. A kismamák esetében ez sokkal nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a manapság általánosan elvárt életritmus mellett alig marad arra idő, hogy bensőségesen megéljék várandósságukat. A különböző mozgásformák, melyeket a kismamáknak javasolnak, sokszor kizárólag a test edzésére koncentrálnak. A jóga olyan gyakorlás, amelynek nem az a célja, hogy a kismamát kizárólag külsőleg hozza formába, hanem hangsúlyt fektet arra is, hogy a kismama elfogadja megváltozott és folyamatosan változó testét, és a várandósságot az élet természetes részének tekintse. Természetesen a testedzés is fontos, hiszen nem szabad túlkímélnünk magunkat. - fogalmaz Veronika, aki maga is kismama. A jóga rengeteg olyan gyakorlatot kínál, melyek átmozgatják az izomzatot - sokszor akár megizzasztva.

A lélek utazása

A lélek utazása

Mindenütt a világon sokan járják közülünk a tudatosodás útját. Arra törekszünk, hogy egyéni és közös életünket jobban összhangba hozzuk a természet törvényeivel és az egyetemes elvekkel, hiszen csak így élhetünk egyensúlyban és harmóniában önmagunkkal, egymással és a Földdel. Ma, amikor saját személyes gondjainkon túl nap mint nap szembesülünk az ökológiai, társadalmi és politikai problémákkal, nagyon fontos, hogy megtanuljunk tudatosabban élni. Ha Te mint egyén vállalod a felelősséget és tudatosan éled az életed, ezzel példát mutatsz másoknak. Így ők is erőt éreznek ahhoz, hogy csatlakozzanak az utazáshoz.

A ló mágikus ereje

A ló mágikus ereje

A ló a szellemtudomány tanítása szerint a felülről kapott, kegyelemből hozott asztrális képességek hordozója. Minden korban és minden kultúrában az erő, a hatalom szimbóluma volt. Az ősi lovas nomád magyarok hitvilágában különösen fontos szerepet kapott. Óriási tisztelet és szeretet övezte a lovat, kimaradhatatlan alakja a magyar mondáknak, népmeséknek, ősi szertartásoknak. A különböző ásatásokból előkerült alkotásokon a magyar lovas szinte teljesen egybeolvadt a lovával, úgy ábrázolták, akár a kentaurt, tegezzel a vállán, nyíllal a kezében. Kísértetiesen olyan ez a képi szimbólum, mint a Nyilas csillagjegy jelképe. Talán ez is hozzájárult, hogy az ókori babiloniak, az asztrológiai tanok megalapozói, kidolgozói évezredekkel ezelőtt a Nyilas csillagkép szülöttei közé sorolták a magyar népet. Mondáinkból, népmeséinkből kitűnik, milyen varázslatos erővel ruházták fel a lovakat.

A meditációról

A meditációról

A meditáció a megértett információkat változtatja tapasztalattá. Az első szinten az a célja, hogy lenyugtassa a tudatot és egy helyen tartsa. Ez teret hoz létre a tapasztaló és annak tapasztalatai között, lehetővé téve a bölcseknek, hogy az élet komédiáiban válasszanak szerepet maguknak, és elkerüljék a tragédiáit. Ezt a védelmező távolságot leggyakrabban a lélegzés tudatosításán keresztül vagy egy buddhaformára való összpontosítással érjük el.Ezt a meditációt szanszkritül Samatának, tibetiül Sinének hívják. Aki meg tudja tartani ezt a tudatállapotot meditációjának 'laboratóriumi' körülményei között, fokozatosan megvalósítja majd ezt a mindennapi életben is. Ez az első lépés a fejlődésünk útján és egyben a szükséges alapja a felismerés megszerzésének, és a későbbi, bonyolultabb gyakorlatoknak. A meditáció második szintjét szanszkritül Vipasszánának, tibetiül pedig Laktongnak hívják. Ezen a szinten a meditáció forma nélküli és magára a tudat természetére irányul. Tudatosnak lenni anélkül, hogy tudatosságunknak bármilyen tárgya lenne - így a felismerés és megértés spontán jelenik meg. Tehát a meditáció jelentése: a tudat összpontosítása valamire, és az a tisztaság, amely ebből kibontakozik.

A parapszichológia története és tényei

A parapszichológia története és tényei

A parapszichológia - mai és talán leghelyesebb tudományos definíciója szerint - egy speciális tudományág, illetve kutatási irányzat, ami az élőlény és környezete közötti olyan kölcsönhatásokkal foglalkozik, amelyeknek a fizikai hordozója, illetve a közvetítés oksági lánca a tudomány jelenlegi állása szerint ismeretlen. Az ilyen észleleti és hatás jellegű eseményeket pszi jelenségeknek is nevezzük. Pszi képességek nyilván a parapszichológia tudományának kialakulása előtt is léteztek - erről számtalan történeti leírással találkozhatunk -, tudományos kutatásuk azonban csak a XIX. század közepén vette kezdetét. A tudományos megnevezést azért is érdemes hangsúlyozni, mert a köztudatban és az ezoterikus szóhasználatban a parapszichológia sokkal tágabb, mondhatni parttalan gyűjtőfogalomként él, amibe gyakran sorolnak olyan témákat is, mint az Ufók, a Yetik vagy a Loch Nessi szörny kutatása, hogy csak a legtávolabbálló területeket érintsem.

A reiki energia

A reiki energia

Az oldal témái: mi a reki energia? A reiki energia természetének vizsgálata. Van-e kapcsolat a reiki és a prána fogalma között? Hogyan használjuk a reiki energiát? Hogyan sajátíthatjuk el a reiki energia használatának képességét? A látogatónak lehetősége nyílik a reiki tanfolyamokra és reiki kezelésekre való online jelentkezésre.

A szellemtudomány viszonya a tudományhoz, valláshoz...

A szellemtudomány viszonya a tudományhoz, valláshoz...

Antropozófia alatt a szellemi világ olyan tudományos kutatását értem, mely a puszta természeti megismerést éppúgy átlátja, mint a szokásos misztikát, és mielőtt megkísérli a behatolást az érzékfeletti világba, azokat a mindennapi tudatban és a szokványos tudományban még nem tevékeny erőket fejleszti ki a megismerő lélekben, amelyek egy ilyen behatolást lehetővé tesznek....Természettudomány és szellemtudomány, két egymást kiegészítő diszciplína, pontosabban tudományterület-csoport. A szellemtudomány nem azért született, hogy a természettudomány helyébe lépjen, hanem hogy teljes értékű természettudományunk legyen...A szellemtudomány a természettudományos kutatási módot alkalmazza a nem fizikai létezők területén is. Elfogadja a természettudomány tudományosságra vonatkozó kritériumait, s ezt a szellemtudományos megismerésben is alkalmazza. Előítéletmentes és objektív tapasztalatszerzésen alapul. Megfigyeléseit a fizikai életben használt éber tudatállapotnál is világosabb tudatállapotban szerzi, és gondolkodva értelmezi, ülteti át - az érzékfeletti világok tényeinek leírásához egyébként alig alkalmas - emberi nyelvre.

Tuti menü