Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Jóga, meditáció - ezotéria képes leírás - Ezotéria.tlap.hu
részletek »

Jóga, meditáció - ezotéria - Ezotéria.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: ezoteria.tlap.hu » Jóga, meditáció - ezotéria
Keresés
Találatok száma - 13 db
A kismamajóga segít felkészülni a szülésre

A kismamajóga segít felkészülni a szülésre

A kismamajóga órán a test és a lélek megmozgatásával, vajúdássegítő légzőgyakorlatokkal készítik fel a kismamát a szülésre, de a jóga enyhíti a terhességgel járó tüneteket: székrekedést, vizesedést, gyomorégést és egyéb panaszokat is. Az órákon a kismamák megosztják társaikkal terhességgel kapcsolatos problémáikat és segítenek egymásnak, meséli a jógaoktató. Testi-lelki mozgás - A jóga, a testet és lelket egyaránt megmozgatja: fizikai gyakorlatok, légzőgyakorlatok és relaxációs technikák együttes gyakorlásával teremt egyensúlyt és testi-lelki harmóniát, mondta el a Porontynak Tuboly-Bakács Veronika kismamajóga-oktató. A kismamák esetében ez sokkal nagyobb jelentőséggel bír, hiszen a manapság általánosan elvárt életritmus mellett alig marad arra idő, hogy bensőségesen megéljék várandósságukat. A különböző mozgásformák, melyeket a kismamáknak javasolnak, sokszor kizárólag a test edzésére koncentrálnak. A jóga olyan gyakorlás, amelynek nem az a célja, hogy a kismamát kizárólag külsőleg hozza formába, hanem hangsúlyt fektet arra is, hogy a kismama elfogadja megváltozott és folyamatosan változó testét, és a várandósságot az élet természetes részének tekintse. Természetesen a testedzés is fontos, hiszen nem szabad túlkímélnünk magunkat. - fogalmaz Veronika, aki maga is kismama. A jóga rengeteg olyan gyakorlatot kínál, melyek átmozgatják az izomzatot - sokszor akár megizzasztva.

A meditációról

A meditációról

A meditáció a megértett információkat változtatja tapasztalattá. Az első szinten az a célja, hogy lenyugtassa a tudatot és egy helyen tartsa. Ez teret hoz létre a tapasztaló és annak tapasztalatai között, lehetővé téve a bölcseknek, hogy az élet komédiáiban válasszanak szerepet maguknak, és elkerüljék a tragédiáit. Ezt a védelmező távolságot leggyakrabban a lélegzés tudatosításán keresztül vagy egy buddhaformára való összpontosítással érjük el.Ezt a meditációt szanszkritül Samatának, tibetiül Sinének hívják. Aki meg tudja tartani ezt a tudatállapotot meditációjának 'laboratóriumi' körülményei között, fokozatosan megvalósítja majd ezt a mindennapi életben is. Ez az első lépés a fejlődésünk útján és egyben a szükséges alapja a felismerés megszerzésének, és a későbbi, bonyolultabb gyakorlatoknak. A meditáció második szintjét szanszkritül Vipasszánának, tibetiül pedig Laktongnak hívják. Ezen a szinten a meditáció forma nélküli és magára a tudat természetére irányul. Tudatosnak lenni anélkül, hogy tudatosságunknak bármilyen tárgya lenne - így a felismerés és megértés spontán jelenik meg. Tehát a meditáció jelentése: a tudat összpontosítása valamire, és az a tisztaság, amely ebből kibontakozik.

AnnaPurna Jóga

AnnaPurna Jóga

Az AnnaPurna Jógastúdió gerincjóga óráin a fő szempont a megelőzés. Az egészséges, de ritkán mozgatott gerinc négy szakaszát dolgoztatjuk a jóga gyakorlatok segítségével, mindenkinek a személyes korlátai között. A jógaóra szellemisége, modern, könnyen befogadható mozgásformája, igazi yugalom szigetét jelenti, a hétköznapok rohanó életmódjában. A gerincjóga hatása néhány alkalom után érezhető. A gerinc melletti izmok ismét életre kelnek a jóga gyakorlatok által, testtartásod egyenesebb, fájdalommentes, elegáns lesz a hétköznapokban is, kibővül a testrészek mozgástartománya, ezen kívül a jóga gyakorlatok vitalizálnak, javítják az emésztést, és a belső szervek működését is.

Ezotéria magazin hírek
Az új kínai holdújévhez új szerelmi horoszkóp, mely utat mutat 2014-ben párkapcsolatodban
Az új kínai holdújévhez új szerelmi... Még pár óra és elkezdődik a Ló éve. A kínai holdújév alkalmával szerelmi horoszkópot állítottunk össze, melynek időzítése nem is lehetne aktuálisabb. Sokan ismerik és hisznek a kínai horoszkópokban, melyek még a kételkedőknek is nyújtanak sok-sok értékes, megfontolandó útmutatást párkapcsolatukhoz. Patkány: A Patkány típus ebben az évben több kalandot tudhat...
Angyal tanfolyam története 2013 március 15
Angyal tanfolyam története 2013 március 15 A leírt történettel szeretném bemutatni, hogy aminek létre kell jönnie, az milyen...
A Dalai láma Prágában: az imádság nagyon fontos dolog, de a világ számára a tettek fontosabbak
A Dalai láma Prágában: az imádság... A dalai láma szerint a 20. század a vérontás és az erőszak százada volt. Az új...
Bindusaryoga

Bindusaryoga

Milyen jóga órákat tart Mukesh a Szúrja Jóga Központban? Jóga eszközökkel - Ezt a jóga órát különösen a kezdőknek és középhaladóknak ajánljuk. A gyakorlatokat az Iyengar jóga stílus szerint végezzük eszközökkel (kötelek, téglák, stb) és azok nélkül. Ezt az órát különösen azoknak javasolt, akiknek krónikus hát- és térd problémáik vannak. A pózokat különböző módokon igazítjuk, korrigáljuk úgy, hogy azok könnyedén elvégezhetőek és egyben hatékonyak is legyenek. Fő célunk az, hogy erősítsük és nyújtsuk a hát, a comb izmait és más főbb izomcsoportokat. Várjuk mindazokat, akik korábban már jógáztak vagy gondolkoznak azon, hogy szeretnék elkezdeni. Az óra felépítését tekintve fél-dinamikusnak mondható. Ashtanga Viniyasa Jóga - Ez a legdinamikusabb jóga óra az összes közül, mely a Viniyasa rendszeren alapul. Az Ashtanga első gyakorlatsorát az áramlás (folyamatos mozgás) jellemzi. Mivel az óra dinamikus, nagy hangsúlyt fektetünk a gyakorlatok egymás utániságára is. Az Ashtanga jóga gyakorlása nemtől, kortól független. Bárki gyakorolhatja...

Edzés meditációval

Edzés meditációval

Egyre több sportoló alkalmazza teljesítményének fokozására a meditációt, ami adottságainak kibontakoztatásában és gátlásainak megszüntetésében segíti elsősorban. Mi a meditáció? A meditáció a latin meditari szóból származik, jelentése: eljutni a középponthoz. Olyan lelkiállapotra utal, amikor testünket tudatosan kikapcsoljuk, s szellemünket átengedjük a végtelen nyugalomnak és harmóniának. Az élményt megváltozott tudati állapotnak is nevezzük. Számos nagy vallásban gyakorolnak rituális meditációt. Ebben az állapotban egyetlen dologra összpontosítunk, s ezáltal világosan meg tudjuk ítélni az összes többit. Hogyan javítja a teljesítményünket? Dr. William S. Kroger, a sportteljesítményt javító hipnózis képviselője szerint a gyakorlatok nagy része önhipnózison alapul, melynek során közvetlenül az elalvás előtti ellazult tudatállapot jelenik meg. Az Egyesült Államokban végzett kutatásai során egy futót vizsgált, aki gyengébb volt társainál.

Holddal Alvó

Holddal Alvó

Ahogy az a nép és tanmesékben lenni szokott. Három fiatal gondolt egyet és belevágott. A civil életben is emberekkel foglalkoznak, tanítók, pedagógusok, alternatív útjaikat pedig az alternatív utaknak szentelték. Úgy fordultak kelet felé fordultak, hogy közben nem adták fel nyugati szemléletüket. Céljuk sokszor éppen az, hogy e két világ találkozásánál működjenek, hogy a keleti filozófiát alkalmazni tudják a nyugati világban is. Elkezdték keresni a válaszokat, és ahogy már másokkal is megesett, kérdéseket találtak. Ezért elkezdték keresni magukat. Olyan útra léptek, amely tisztán nem található meg sem keleten, sem nyugaton. Mondhatni: keleti nyugalom, nyugati kényelem. Főhőseink kitanulták a jógát, az energetikai gyógyászatot, a tarot kártyavetést, a horoszkópelemzést, később pedig elhatározták, hogy tudásukat ?központosítják?.

Jóga

Jóga

A jóga célja a testi és a szellemi erők felébresztése. A jóga különböző ágait bemutató gyűjteményemben számos önképző gyakorlat, fogalmak, fővárosi és vidéki jógaközpontok, élménybeszámolók is találhatóak. Hasznos információk a témakörben kezdőknek és haladóknak egyaránt. Letöltések, segédanyagok, tanfolyamok helyszínei és időpontjai.

Kívánságteljesítő meditáció

Kívánságteljesítő meditáció

Újfajta meditációs gyakorlatot mutatunk be, amelyet eddig még sehol nem láthattál, és amelynek segítségével nemcsak ellazulhatsz, hanem gyorsabban valóra is válthatod az álmaidat. A meditáció ősi művészet, az évezredekre visszanyúló keleti, indiai hagyomány szerves részét képezi. A meditáció ma ismét reneszánszát éli, talán azért, mert felgyorsult világunkban szükségünk van egy kis lazításra, a hétköznapi problémáktól való elemelkedésre. Meditáció közben ráadásul megszabadulhatsz attól az álarctól is, amelyet a hétköznapokban, különböző szituációkban viselsz, illetve amelyeket a környezetednek kénytelen vagy mutatni. A legújabb, kívánságteljesítő" meditáció lényege, hogy a lazítógyakorlat közben annyira kifinomul a tudatosságod, hogy minden gondolatod összhangban lesz az univerzummal. Azok a kívánságok, amelyeket meditációs versek formájában mormolsz el, szinte szentté válnak. Amikor mondod őket, figyeld meg, úgy rezegnek benned a szavak, mint a dallamok. Hihetetlenül hangzik, de ha követed az útmutatásunkat, és a jó verset mondod el, képes leszel elérni azt, amit szeretnél. De ne feledd, csak azok az óhajok teljesülhetnek, amelyek az érdekeidet szolgálják, és amelyek benne vannak életed tervében.

Mandala Jóga

Mandala Jóga

Jóga oktatások számos különböző típusban a Mandala Jóga Stúdióban Budapesten! Ha szeretnél te is a hatha-, gerinc-, stresszoldó-, vagy bármelyik másik jógatípus mesterévé válni, valamint szeretnél egy egészségesebb élet felé lépést tenni, akkor látogass el hozzánk, és vegyél részt valamelyik jóga óránkon!

Hirdetés
Meditáció

Meditáció

A meditációról meditációs gyakorlatokkal, letöltésekkel - zenék, hangok -, önmagad megismerésének lehetőségeiről szól az oldal. Segítünk ingyen letölthető zenékkel, hangokkal. Találsz könyvajánlót, de jelentkezhetsz tanfolyamokra is. Küzdd le a stresszt a legegyszerűbben, nálunk megtalálod a technikákat. Önismereti tesztekkel fedezd fel magad, lépj a helyes útra.

Meditációs portál

Meditációs portál

Meditációs portál. Meditációs gyakorlatok, meditációs videók, spirituális zene. Friss cikkek a meditáció témájában. Spirituális szempontból minden kereső kezdő. Kezdő az, aki belső ösztönzést érez, hogy valami egyre istenibbé, valami egyre megvilágosítóbbá, valami egyre beteljesítőbbé váljék. Abban a pillanatban, amikor állandóan és folytonosan fejlődni akarsz, amikor állandóan túl akarod szárnyalni magadat, és be akarsz lépni az örökké túlszárnyaló túlvilágba, abban a pillanatban örök kezdővé válsz.

Mi történik az aggyal a meditáció során?

Mi történik az aggyal a meditáció során?

Felejtsük el a gyertyákat és a kristályokat, a furcsa pózokban történő ülést és a különleges légzéstechnikákat. Ausztrál kutatók szerint meditáció során agyunk éber és ellazult. "A meditáció rendkívül népszerű és hatékony módja a stressz elűzésének és az egészség megőrzésének" - mondta el Jim Lagopoulos, a Sydney Egyetem professzora, a kutatás vezetője, aki munkatársaival azt vizsgálta, hogyan változik az agy elektromos aktivitása a meditáció során. Mindegy, hogy szellemileg épp aktívak vagyunk, pihenünk vagy alszunk, agyunk mindig mutat valamiféle elektromos aktivitást. A kutatók EEG vizsgálat segítségével követték nyomon az Acem meditációt gyakorló emberek agyhullámait. A résztvevők először húsz percen át pihentek behunyt szemmel, majd ugyanennyi időn át meditáltak. A lassú és gyors agyhullámok (delta, téta, alfa, béta) viszonylag pontos információt adnak az agyi aktivitásról. A meditáció során a téta hullámok főleg az agy homloklebenyében és középső részén voltak jelen. A téta hullámok az ellazult figyelem jelei. "Korábbi vizsgálatok azt mutatták, hogy a téta hullámok mély ellazulást jelentenek és főleg a gyakorlott meditálókban fordulnak elő" - magyarázta Lagopoulos. "Ezek forrása valószínűleg az agy homloklebenye, amely más mentális folyamatokat is felügyel. Ezek a hullámok indítják be a testi ellazulás folyamatát a meditáció során."

Sankalpa jóga - jógastúdió Budapest

Sankalpa jóga - jógastúdió Budapest

A Sankalpa jógastúdió Budapest számtalan mozgás és jóga típusnak ad otthont. Válasszon kedve szerint és mozogjon velünk profi, vagy kezdő szinten. Oktatóink több éves munkatapasztalata, segítőkész, türelmes személyisége biztosítja az órák kellemes hangulatát és eredményességét. Válassza ki az Önnek legmegfelelőbb mozgásfajtát honlapunkon és jöjjön el hozzánk jógastúdiónkba. Nem tud dönteni szolgáltatásaink közül? Semmi gond. Hívja fel recepciónkat a részletesebb tájékoztatásért, vagy jöjjön és próbálja ki óráinkat Első alkalom akciónk keretén belül, kedvezményes áron. Jógastúdiónk vállalja cégek külön, csoportos oktatását is, legyen szó egy szoros baráti társaságról, vagy csapatépítő tréningről. Várjuk szeretettel!

Tuti menü